Kroatië - Zadar

Natuur & Cultuur

Zoals je misschien al hebt gelezen bij de pagina ¨Eten¨, heb ik in Kroatië niet de rust gevonden die ik op dat moment nodig had.
Toch heb ik de mazzel gehad dat ik bij het verblijf twee mensen heb ontmoet waarmee ik een onvergetelijke wandeling heb gemaakt in het ¨Nationaal park - Paklenica¨.

Ook voor de pagina ¨Natuur & Cultuur¨ zal ik later op mijn reis nog een keer terug komen naar Kroatië. Hiervoor wordt dus deel 2 (1.2) later gemaakt.


Nationaal park Paklenica:

Heb je ooit wel eens de film Winnetou gezien? Dat is die film met al die indianen die is uitgebracht in de jaren '60.
In het park waar ik ben geweest hebben ze veel filmopnames gemaakt, omdat dit park veel variatie en een geweldige uitzicht heeft waarbij je, je ogen niet kan geloven!

Ik moet je eerlijk toegeven dat het zo onwijs lastig was om goede foto's te maken. Het lastige was vooral om kleurvolle foto's te maken.
Naast het feit dat ik in het voorseizoen zat, de bergen weinig kleur hadden en de zon niet wou doorkomen, ben ik zeer tevreden met het resultaat.


Onderweg naar Dubrovnik:

Omdat ik vrij weinig rust kon vinden in Kroatië, heb ik geprobeerd om op een andere plek in Kroatië te verblijven.
Helaas was dit niet helemaal gegaan zoals ik had verwacht, maar heb ik onderweg gelukkig toch nog één mooie foto kunnen maken van een klein dorpje waarop je alles kan zien wat Kroatië heeft.
De bergen, zee, rivier en de constructie van de huizen en het railvervoer.