NL-Blog N&C

Moet worden aangepastGebied: Zuid & West Europa


Griekenland - Lefkada

Nadat ik weer was aangekomen in Griekenland met het vliegtuig, ben ik eerst nog voor één laatste dag in Thessaloniki gebleven.Toen ik in de stad was aangekomen en me had aangemeld bij de hostel, heb ik mijn laptop in mijn rugtas gestopt en ben ik  direct de straat op gegaan.Daar sta je dan, midden in het hart van Griekenland... zonder plan en zonder vooruitzicht.Na een wandeling van 10 minuten, had ik een klein (soort van) supermarkt-café gevonden.Hier ben ik eerst naar de balie gelopen om een biertje te bestellen en ben ik vervolgens buiten op het terras gaan zitten.Omdat reizen zonder plan soms nog best wel lastig kan zijn, heb ik mijzelf voorgesteld om alsnog een klein idee te hebben wat ik ongeveer ga doen in de aankomende weken, voordat ik vertrek naar Bulgarije.(Wat kan een slok bier toch veel wijsheid naar boven brengen...)Uiteindelijk ben ik beland in Vasiliki, op het eiland Lefkada. Ik ga je hier meer over vertellen op deze pagina.Waarom bekijk je niet alvast de video? Hierin laat ik je alvast een paar hoogtepunten zien van mijn verblijf.

Lees meer »

Griekenland - Thessaloniki

Thessaloniki... De op één na grootste stad van Griekenland bij sommige reizigers nog vrij onbekend is.De meeste van de reizigers schuiven direct door naar de hoofdstad; Athene.Over de stad Athene kan ik niet zo heel veel zeggen, want ik ben daar nog niet geweest.Wel hoor ik wisselvallige verhalen over de hoofdstad.Dit is voor mij één van de redenen geweest om niet die kant op te gaan.Maar, we hebben het niet over de hoofdstad, maar over de studentenstad; Thessaloniki.

Lees meer »

Nederland - IJmuiden

Zoals je misschien al heb gelezen op de pagina 'De Reis', heb ik 12 mei het vliegtuig gepakt om op 13 mei mijn moeder te verrassen op haar verjaardagsfeest.Ik ben voor 1 week in Nederland gebleven en heb in deze tijd de mogelijkheid gepakt om van IJmuiden een paar foto's en video's te maken.Voor de mensen die het misschien nog niet wisten, IJmuiden is mijn thuishaven.De plek waar ik al 27 jaar leef en ook de plek die ik 13 maart heb verlaten om een nieuw avontuur aan te gaan.Een avontuur waarvan ik niet weet hoe die gaat verlopen en ook niet weet hoe die zal eindigen.Mijn vingers jeuken als een gek, omdat ik met volle passie hier over aan het schrijven ben!Op deze pagina probeer ik jou te laten zien waarom ik zo enthousiast ben over IJmuiden.Wil je de verse vis die wordt ontvangen bij de kade, de prachtige duinen en het strand waar menig mens in de zomer zijn tijd zal verdoen?Kom dan gewoon een keer langs en dan zal je weten, waarom je IJmuiden nooit meer zal vergeten...

Lees meer »

Gebied: Zuidoost Europa


Noord Macedonië - Skopje

Als ik het advies van de reiziger mag opvolgen, is Skopje voor vele niet een heel groot succes geweest.Ik kreeg vaak te horen dat het minder mooi is dan dat ze hadden verwacht, dat er weinig te doen is en dat de accommodaties vaak tegenvallen.Wat ben ik blij dat ik soms een beetje eigenwijs ben, want ik heb het super veel naar mijn zin gehad!In dit geval zal je misschien wel denken; pff.. maar als meer en deels zegt dat het niet leuk is, waarom moet ik jou geloven dan??Ik hoop dat je vandaag nog heel even de tijd hebt, zodat ik je mee kan nemen met mijn reis door Skopje.....

Lees meer »

Albanië - Tirana

In Tirana heb je opzicht niet zo heel veel wat met Natuur te maken heeft.Voor het stukje natuur ben ik buiten Tirana geweest.Aan het einde van de pagina zal ik je een klein stukje vertellen over de geschiedenis en de cultuur van Albanië.

Lees meer »

Montenegro - Podgorica

Montenegro, het land van de bergen en de vrije open natuur.Een land dat vaak vergeten wordt, maar zeer populair is bij reizigers.Als je de mogelijkheid hebt om naar Montenegro te gaan, dan zou ik dat zeker doen!Het land heeft veel verborgen plekken. Deze zijn prima te bezichtigen met de bus, maar als je een auto hebt dan kan je toch net even wat uitgebreider genieten van de natuur zoals ik dat heb gedaan.Hopelijk zullen mijn foto's je inspireren om Montenegro te bezoeken.Niet alleen de mensen, maar ook de natuur heeft zijn open cultuur.Het is in ieder geval een plek die je nooit zult vergeten.

Lees meer »

Bosnië & Herzegovina - Mostar

Ik heb expres maar één foto gemaakt van de stad Mostar.Zodra je deze stad opzoekt op internet, wordt je helemaal dood gegooid met foto's van de old town bridge, gereconstrueerde winkels en huizen, etc.Als ik een foto maak, dan wil ik een foto maken die niemand anders heeft. Een foto die uniek en bijzonder is met zijn eigen verhaal.Ik heb er maar één gemaakt, om jou een kleine interpretatie te geven over de old town bridge.Deze pagina zal een stuk langer zijn dan dat je misschien bent gewend, want ik heb niet stil gezeten in Bosnië & Herzegovina.Qua tekst zal ik (proberen om) het een klein beetje kort te houden. Het zijn vooral de foto's die ik zo graag wil laten zien.Ook wil ik wat extra aandacht geven aan de politiek van dit land. Ik begin er expres over op deze pagina, want ik ben er van overtuigd dat de politiek een groot verschil kan maken in de cultuur van een land.

Lees meer »

Kroatië - Zadar

Zoals je misschien al hebt gelezen bij de pagina ¨Eten¨, heb ik in Kroatië niet de rust gevonden die ik op dat moment nodig had.Toch heb ik de mazzel gehad dat ik bij het verblijf twee mensen heb ontmoet waarmee ik een onvergetelijke wandeling heb gemaakt in het ¨Nationaal park - Paklenica¨.Ook voor de pagina ¨Natuur & Cultuur¨ zal ik later op mijn reis nog een keer terug komen naar Kroatië. Hiervoor wordt dus deel 2 (1.2) later gemaakt.

Lees meer »

Gebied: Centraal Europa


Hongarije - Boedapest

Ik vind het zo jammer dat ik vrij weinig kan laten zien van de stad Boedapest.Helaas heb ik mijzelf niet de mogelijkheid gegeven om hier goede foto's van te maken.Veel dagen waren erg nat en koud, het was vrij lastig om je auto te parkeren in de buurt van de hotspots en van de dagen dat het een beetje mooi weer was heb ik gebruik gemaakt om naar de Baradla Aggtelek grot te gaan. Hieronder zal ik daarover meer vertellen.

Lees meer »

Slowakije - Bratislava

Zo veel beleefd, zo veel meegemaakt en te weinig tijd gehad om aan mijn blog te werken!Vanaf het eerste moment was ik niet zo gecharmeerd van Bratislava, maar naar mate je eenmaal een paar stappen in het centrum bent dan begin je het te voelen.De stugheid, openheid en vriendelijkheid van de mensen zijn zo anders dan dat ik ben gewend in Nederland.Hier is het heel normaal dat je aan de bar staat en dat vreemde mensen je zomaar vragen om de rest van de avond samen met hun te zijn.Hierdoor heb ik onwijs veel verschillende nationaliteiten ontmoet en leren kennen.Tot mijn spijt was het helaas niet mogelijk om nog een paar dagen langer te blijven.Al met al heb ik de laatste dag erg mijn best gedaan om nog een paar mooie foto's te maken van zowel de architectuur, als van de natuur in Slowakije.

Lees meer »

Polen - Zakopane

Foto 1, foto 2, foto 3, foto 4, foto 5, foto 6, foto...Er zijn zoveel foto's die ik wil laten zien over mijn verblijf in Zakopane! Toch probeer ik een beetje mijn enthousiasme te beperken en zal ik alleen de foto's uploaden van de Tatra gebergte, welke ik mocht bewonderen op mijn weg richting het meer Morskie Oko.

Lees meer »

Tsjechië - Tábor

Foto 1: Deze foto is gemaakt in Tábor. Het valt mij op dat de architectuur van de gebouwen hier zeer uniek zijn vergeleken met het westen van Europa. Het geeft direct een andere manier van leven binnen hetzelfde continent zoals wij die gewend zijn.Foto 2 : Voor het maken van deze foto ben ik naar de plaats Bechyně gereden. Dit prachtige dorp is in mijn ogen de parel van de regio Zuid-Bohemen.Ik kan ook niet veel meer vertellen over de rest in Tsjechië, aangezien ik daar (nog) niet ben geweest.

Lees meer »